Hódi Gábor

Tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi- és Szociális Képzési Karán, szociális munkás szakon végezte. Megváltozott munkaképességű munkavállalóként személyesen átélte, hogy mennyire nehéz elhelyezkedni, érvénye- sülni a munkaerő piacon, ha valaki ezzel a speciális élethelyzettel rendelkezik. Saját magán is tapasztalta, hogy mind a kollégák, mind a munkáltatók nehezen fogadják be a megváltozott munkaképességűeket. Szakdolgozatát is a rokkant ellátások körüli anomáliákról írta, ezért is nagyon elkötelezett a megváltozott munkaképességűek érvényesülése ügyében. Extrém élethelyzetekkel is szembesült a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál krízisügyeletesként, illetve az utcai szolgálatuknál szociális munkás gyakornokként. Korábban felnőttképzési profilú kft. oktatás-technikusaként felnőttképzési tapasztalatokat szerzett. A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületével a „MOZGI” projekt előkészítése során került kapcsolatba, majd az Egyesület munkájában is szerepet kapott pályázatíróként, és a rehabilitációs foglalkoztatás koordinátoraként, majd ezt követően lett a projekt egyik mentora. Szenvedélye a horgászat speciális ága, a pergetés. Hobbija még az országjárás, amelynek során feltölti a természet szépsége, a víz nyugalma, az élővilág változatossága, ami ugyanolyan fontos, mint a „nagy fogás”.

Kapcsolat:

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tel.: 06 70/380-0572

Vincze Andrea

Kecskeméti születésű és a főiskolai tanulmányai miatt került Szegedre, ahol szociális munkás végzettséget szerzett. Szakmai tapasztalatait a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál, illetve a SZTE Szent-Györgyi Albert Klinika Addiktológiai és Pszichiátriai Osztályán szerezte. Lehetősége volt extrém élethelyzetű és komplex problémával terhelt emberekkel kapcsolatba kerülni. Tevékenységei során folyamatosan figyelemmel kellett kísérnie a klienseket érintő jogszabályok, rendeletek változásait. Részt vett önsegítő csoportok szervezésében, életre hívásában, így a csoportok működését, csoportdinamikát, csoportfejlődést ismerhette meg. A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületével a „MOZGI” projekt előkészítése során került kapcsolatba. A projekt szükségletfelmérésének tervezése az ő nevéhez is köthető. Az előkészítő tevékenységek kapcsán megismerte, és empatikus képessége révén átérezi a megváltozott munkaképességű emberek helyzetét, küzdelmeiket az érvényesülésben. Így nyílt lehetősége a projekt- ben mentori státusz betöltésére. Magánélete is Szegedhez köti és párjával már az esküvőt tervezik. Szabadidejét túrázással tölti, legszívesebben a történelmi Magyarország fennmaradt várait, várkastélyait keresi fel. Vizsgázott horgászként az élővizek, elsősorban a Tisza szerelmese.

Kapcsolat:

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tel.: 06 70/330-8876

Meló Zoltánné

A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületénél már több mint 10 éve, a megyei vezetőség tagjaként segíti az egyesület érdekvédelmi, érdekérvényesítő munkáját. Mindig nagy hangsúlyt fektet a fogyatékkal élő emberek önálló életvitelének javítására. Megragad minden lehetőséget arra, hogy az egyesület tagjai ne érezzék korlátaikat. 2007-ben Csongrád Város által adományozott Szociális és Egészségügyi Díj átvételét követően még nagyobb lendülettel folytatta a munkáját. A „MOZGI” projektet nagyon magáénak érzi, hiszen nagy esélyt lát arra, hogy olyan megváltozott munkaképességű emberek, akik már évek óta próbálkoznak sikertelenül, most lehetőséget kapjanak anyagi, pszichés és mentális helyzetük javítására. Férjével két nagykorú lányuk van és öt csodálatos unokájuk. Megváltozott munkaképességűként - mozgásában korlátozott - az egyesülethez 1994-ben csatlakozott, mint tag. Tizenöt éve csoporttitkárként tevékenykedik Csongrád városban és vonzáskörzetében. Nyitott, segítőkész emberként az új célok elérése érdekében igyekszik segíteni, különösen akkor, ha azzal mások élethelyzetén javítani tud.

Kapcsolat:

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tel.: 06 70/330-8881