Tóth Margit

1996. óta tevékenykedik a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületében. Kezdetben mint klubvezető, később mint a szegedi csoport titkára, majd 2002-től az egyesület elnökeként végzi munkáját. Mozgáskorlátozottként mindig fontos feladatának tekintette azoknak az embereknek a megsegítését, támogatását, akiknek erre szüksége lehet. Optimista, nyitott ember, aki hiszi és vallja, hogy az a fogyatékossággal élő ember, aki önmagát képes elfogadni, képes arra is, hogy segítsen másokon. Boldog nagymamaként élvezi az élet minden percét, ha az unokájával, Detrével lehet, akivel két csodálatos ember ajándékozta meg: Rita lánya és a veje, Attila. Gondolkodásmódjának alapjait nagyra tartott szüleinek köszönheti, akik mindig ép gyermekként kezelték. Az egyesület mellett társadalmi munkaként, de nagy felelősséggel egy település irányítását is felügyeli. Őszinte és jó szívvel ajánlja az egyesület minden szolgáltatását és természetesen Ő maga is szívesen áll valamennyi érdeklődő rendelkezésére.

Kapcsolat:

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tel.: 06 70/330-6135

Dr. Illyés Szabolcs

Már egyetemistaként nagyon érdeklődött a közösségszervezés iránt, végzősként több ifjúsági csoportot is szervezett. A közösségek és mozgalmak iránti szeretetét tudományos munkában is kamatoztatta, tanulmányait a SZTE diákjaként az Universität Wien kultúratudományi fakultásán fejezte be uniós ösztöndíj segítségével. Történelemből és vallástudományi kutatásmódszertanból, valamint teológiából szerzett okleveleket. A munkát sikerült tovább folytatnia, a közép-európai Pastorales Forum alapítvány doktori ösztöndíját 2002-ben nyerte el az Universität Wien-en, itt 2003-tól 2006-ig végzett kutatómunkát, szegedi és budapesti egyetemi, főiskolai oktatói tevékenysége mellett 2009-ben itt doktorált. A felnőttképzés az egyetemi, főiskolai oktatói tevékenység mellett is foglalkoztatta, a SZTE-n és a PTF-en is dolgozott felnőttképzési tanfolyamok akkreditációján, több tréning és tanfolyam vezetésében is részt vett. 2000-től számos hazai napi- és havilapba írt cikkeket, interjúkat, elemzéseket. A civil szektor jövője iránt elkötelezett, 2008-tól a társadalomkutatással foglalkozó Chrisdimen Alapítvány elnöke és mind ezek mellett projektünk vezetője. Nős, aki szabadidejében szeret feleségével főzőcskézni és ha idejük engedni új és szép tájakat megismerni.

Kapcsolat:

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tel.: 06 70/935-4858

Zalai Antal

Zalai Antal projektünk szakmai vezetője.

Tóth Rita

Az érettségit követően, felsőfokú tanulmányaival egy időben, önkéntesnek jelentkezett a Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületéhez. Az így eltöltött 6 év alatt sikerült a non- profit szféra szereplőivel megismerkednie, kapcsolatokat kiépítenie és ennek köszönhetően is „Nonprofit ügyintéző” képesítést szereznie. 2006-tól lehetősége nyílt munkaviszony keretében dol- gozni irodai adminisztrátorként, majd szabadidő-szervezőként, később a „Személyi Segítő Szolgálat” vezetőjeként. Jelenleg mentorként tevékenykedik a „MOZGI” projekten belül. Az Egyesületnél eltöltött 13 év alatt megismerkedett a fogyatékkal élők egyéni szükségleteivel, felmerülő problémáival, mindennapi életvitelük nehézségeivel. Hétköznapokban gyakorló anyuka, aki büszke férjére és közös, csodálatos kisfiukra.

Kapcsolat:

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tel.: 06 70/337-3632

Hódi Gábor

Tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi- és Szociális Képzési Karán, szociális munkás szakon végezte. Megváltozott munkaképességű munkavállalóként személyesen átélte, hogy mennyire nehéz elhelyezkedni, érvénye- sülni a munkaerő piacon, ha valaki ezzel a speciális élethelyzettel rendelkezik. Saját magán is tapasztalta, hogy mind a kollégák, mind a munkáltatók nehezen fogadják be a megváltozott munkaképességűeket. Szakdolgozatát is a rokkant ellátások körüli anomáliákról írta, ezért is nagyon elkötelezett a megváltozott munkaképességűek érvényesülése ügyében. Extrém élethelyzetekkel is szembesült a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál krízisügyeletesként, illetve az utcai szolgálatuknál szociális munkás gyakornokként. Korábban felnőttképzési profilú kft. oktatás-technikusaként felnőttképzési tapasztalatokat szerzett. A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületével a „MOZGI” projekt előkészítése során került kapcsolatba, majd az Egyesület munkájában is szerepet kapott pályázatíróként, és a rehabilitációs foglalkoztatás koordinátoraként, majd ezt követően lett a projekt egyik mentora. Szenvedélye a horgászat speciális ága, a pergetés. Hobbija még az országjárás, amelynek során feltölti a természet szépsége, a víz nyugalma, az élővilág változatossága, ami ugyanolyan fontos, mint a „nagy fogás”.

Kapcsolat:

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tel.: 06 70/380-0572

Vincze Andrea

Kecskeméti születésű és a főiskolai tanulmányai miatt került Szegedre, ahol szociális munkás végzettséget szerzett. Szakmai tapasztalatait a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál, illetve a SZTE Szent-Györgyi Albert Klinika Addiktológiai és Pszichiátriai Osztályán szerezte. Lehetősége volt extrém élethelyzetű és komplex problémával terhelt emberekkel kapcsolatba kerülni. Tevékenységei során folyamatosan figyelemmel kellett kísérnie a klienseket érintő jogszabályok, rendeletek változásait. Részt vett önsegítő csoportok szervezésében, életre hívásában, így a csoportok működését, csoportdinamikát, csoportfejlődést ismerhette meg. A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületével a „MOZGI” projekt előkészítése során került kapcsolatba. A projekt szükségletfelmérésének tervezése az ő nevéhez is köthető. Az előkészítő tevékenységek kapcsán megismerte, és empatikus képessége révén átérezi a megváltozott munkaképességű emberek helyzetét, küzdelmeiket az érvényesülésben. Így nyílt lehetősége a projekt- ben mentori státusz betöltésére. Magánélete is Szegedhez köti és párjával már az esküvőt tervezik. Szabadidejét túrázással tölti, legszívesebben a történelmi Magyarország fennmaradt várait, várkastélyait keresi fel. Vizsgázott horgászként az élővizek, elsősorban a Tisza szerelmese.

Kapcsolat:

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tel.: 06 70/330-8876

Meló Zoltánné

A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesületénél már több mint 10 éve, a megyei vezetőség tagjaként segíti az egyesület érdekvédelmi, érdekérvényesítő munkáját. Mindig nagy hangsúlyt fektet a fogyatékkal élő emberek önálló életvitelének javítására. Megragad minden lehetőséget arra, hogy az egyesület tagjai ne érezzék korlátaikat. 2007-ben Csongrád Város által adományozott Szociális és Egészségügyi Díj átvételét követően még nagyobb lendülettel folytatta a munkáját. A „MOZGI” projektet nagyon magáénak érzi, hiszen nagy esélyt lát arra, hogy olyan megváltozott munkaképességű emberek, akik már évek óta próbálkoznak sikertelenül, most lehetőséget kapjanak anyagi, pszichés és mentális helyzetük javítására. Férjével két nagykorú lányuk van és öt csodálatos unokájuk. Megváltozott munkaképességűként - mozgásában korlátozott - az egyesülethez 1994-ben csatlakozott, mint tag. Tizenöt éve csoporttitkárként tevékenykedik Csongrád városban és vonzáskörzetében. Nyitott, segítőkész emberként az új célok elérése érdekében igyekszik segíteni, különösen akkor, ha azzal mások élethelyzetén javítani tud.

Kapcsolat:

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tel.: 06 70/330-8881