Kerekasztal beszélgetés társszervezeteknek

Szeged

2013.09.03.

5 fő, 3 szervezet

A TÁMOP 1.4.3-as projektgazdákat láttuk vendégül kerekasztal beszélgetés keretében. A beszélgetés célja volt, hogy a projektgazdák kölcsönösen bemutassák egymásnak programjukat. A toborzás ideje alatt egymást segítve hálózatban működjenek együtt. Egyesületünk projektjének célcsoportja az érettségizett megváltozott munkaképességűek. A mi célcsoport specifikációnk a legszigorúbb, így alternatívát nyújthatnak a partnerszervezetek azoknak az egyéneknek, akik a mi célcsoporti kritériumainknak nem felelnek meg. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szervének igazgató asszonya, dr. Bényi Krisztina biztosította a szervezetek képviselőit, hogy a kormányhivatal ügyfeleit tájékoztatja a lehetőségekről. A megjelent szervezetek (Progress Vállalkozásfejlesztő Alapítvány és a Napraforgó Alapítvány) megegyeztek, hogy hálózatban együttműködnek egyesületünkkel, így a megváltozott munkaképességűek tekintetében konstruktív együttműködés valósult meg.

Csoportos tájékoztató - Hódmezővásárhely

2013.08.26.

4fő

A csoportos tájékoztatón való részvételi szándékát három fő jelezte. Úgy gondoltuk a képzési- foglalkoztatási projekt bemutatása rengeteg információt tartalmaz, ezért a személyes tájékoztatás célravezetőbb. Családias beszélgetés formájában zajlott a tájékoztatás, négy fő jelent meg. A projekt konstrukciót úgy alakítottuk ki, hogy mindenképpen a megváltozott munkaképességűek érdekeit szolgálja, így a tájékoztatás helyszínében is alkalmazkodunk az érdeklődők igényeihez.

SZIN Civilfalu

Szeged, Partfürdő

2013.08.21-24.

24 fő

A Szegedi Ifjúsági Napok biztosított helyet Egyesületünknek a Civil Faluban. Képviselőink más egyesületekkel összefogva különböző feladatokat állítottak össze. A feladatok megoldása után (puzzle, ördöglakat, keresztrejtvény) a résztvevők olyan bilétát kaptak, amellyel az esti sorsoláson esélyesként indulhattak, illetve projektes ajándéktárgyakkal is gazdagodhattak. A fesztiválozók ébredés után, vagyis délutáni órákban szívesen vettek részt programjainkban. A civil színpadon két kollégánk interjút adott magáról a „MOZGI” projektről, így a pályázati konstrukcióról, elérhetőségekről, fontosabb tudnivalókról is szó esett. A sátorban felkerestek minket más civil szervezetek is, akik részt vettek a fesztiválon.

Ki-Mit Tud?! és Csoportos tájékoztató - Szegvár, Művelődési ház

2013.08.03.

152 fő

A „MOZGI” projekt egyesületünk projektje, minden helyi csoportunkban vannak olyan fiatalok, akik szívesen képeznék magukat. Célunk, hogy a legtöbb helyi csoportba eljuttassuk a szaktudást, amely napjainkban talán a legértékesebb. A projektről szóló tájékoztatást ezért összevontuk az egyesület Ki- Mit Tud? vetélkedőjével, ahol sok tagunk, illetve külső résztvevők is jelen voltak. A résztvevők így nem csak egy jó hangulatú esemény emlékével, hanem egy lehetőséggel is gazdagodtak.