Helyi fejlesztési tanulmányok

A Csongrád megyei igényekre adaptált tartalmú, gyakorlatias, alkalmazott projektmenedzsment képzés, mely szociológiai, közgazdasági és politikatudományi szempontrendszerek alapján is segít bővíteni a támogatott projektek megvalósítását vállaló szakemberek ismereteit

Közbeszerzési referens (OKJ)

A megnyert támogatások szabályos felhasználását, a beszerzések helyes lebonyolítását  biztosítani tudó szakemberek képzése, mely a konkrét, pályázatokkal kapcsolatos ismereteken túl tartalmaz gyakorlatias közgazdasági és jogi képzéselemeket is.

Projektek finanszírozása, szakmai, pénzügyi elszámolása

A projektek megvalósítása során felmerülő pénzügyi és számviteli jellegű feladatok elvégzését lehetővé tevő képzés.

Projektek marketingje

Marketing és kommunikációs ismeretek átadására koncentráló képzés. Médiamix készítése, médiumok ismerete, célcsoport beazonítása, kommunikációs terv készítése, stb.

Sorstársi tanácsadó

A sorstársi tanácsadó képzés révén a segítőként tevékenykedők szűkebb vagy tágabb munkakörnyezetükben egyaránt elősegíthetik a megváltozott munkaképességűek munkaerő-piaci elhelyezkedését. Sőt, a hazai támogatási rendszernek megfelelően egyre több, a nyílt munkaerő-piacon is tevékenykedő szervezet, vállalkozás foglalkoztat egészségkárosodottakat, és ez a tanúsítványt megszerző hallgatók számára valós munkalehetőséget jelenthet.

Pályázatkészítő

A Csongrád megyei igényekre adaptált tartalmú, gyakorlatias, alkalmazott pályázatkészítő képzés. A képzést teljesítők alkalmasak lesznek Unió, a kormányzat, illetve civil szervezetek által támogatott projektek tervezésére, a pályázati kritériumok napra kész alkalmazására.

Személyi segítő

Másoknak segíteni vágyó, szociálisan érzékeny személyek számára induló, a hatékony mentorálás és közösségszervezés ismereteit átadó képzés.

Operátorképzés

Internetes portálok működtetését lehetővé tevő, informatikai és tartalom-menedzseri ismereteket átadó képzés, mely lehetővé teszi a MOZGI portálrendszerének adminisztrátori szintű működtetését, adatmenedzsmentjét.